Bioresonanca Hygeia

Odgovarjamo na najbolj pogosta o bioresonancih in stanjih, ki jih z terapijo obravnavamo. Odkrijte zdravilno moč frekvenc, in energij v vašem telesu.

Naravna pomoč pri sezonskih alergijah

Seneni nahod je sezonska bolezen, pri kateri pride do pojava solzenja, kihanja, pordelih oči, izcedka iz nosu in zamašenega nosu, glavobola in draženja požiralnika. Nastane zaradi preobčutljivosti imunskega sistema na inhalatorne snovi iz okolja, kot so cvetni prah, pelodi žit, trav, dreves in grmovnic. Ocenjuje se, da se seneni nahod pojavlja pri 10 – 30 % prebivalstva v Evropi. V državah, kjer je večja prevalenca alergijskega  rinitisa, se sočasno pojavlja tudi večja pojavnost bronhialne astme.

Seneni nahod je vzročna bolezen, ki nastopi zaradi medsebojnih vplivov genov in okolja. Pojavi se zaradi prekomernega odziva imunskega sistema na sicer neškodljive snovi iz okolja. Vdihovanje snovi iz okolja, ki so bodisi pelodi trav, plevelov, dreves ter plesni, ali notranjih alergenov, kamor sodijo pršice, žuželke, živalski izločki, glive in plesni, pri preobčutljivi osebi izzove t.i. alergijsko reakcijo, ki najbolj prizadene sluznico zgornjih dihalnih poti, nos, obnosnih votlin in oči.

Najpogostejši alergeni so zbrani v spodnji preglednici:

 

Februar in marec

Jelša, leska

Marec in april

Topol, vrba, brest

April in maj

breza

Maj

Borovci, trave

Junij

Lipa, bukev, javor, hrast

Maj in junij

Žita

Jeseni cveti grint, od marca do novembra pa se v zraku pojavljajo spore gliv.

Aktualne informacije o obremenjenosti zraka s cvetnim prahom v zraku so zbrane na spletni strani Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano.

Poleg sezonskega senenega nahoda poznamo tudi perenialni oziroma kronični seneni nahod ali rinitis, ki traja skozi vse leto. Perenialni seneni nahod povzročajo npr. hišne pršice, perje, živalski prhljaj, plesni ipd.  

Veliko pacientov se za bioresonančno terapijo odloči, ko pri simptomih konvencionalna zdravila ne pomagajo več ali pa povzročajo stranske učinke.

Bioresonanca na pomoč priskoči kot dopolnilna metoda zdravljenja, ki spodbuja naravne zdravilne moči našega telesa. V spomladanskem času, ko so vse rastline v cvetju se lotimo simptomatskega in vzročnega zdravljenja s celostnim pristopom, skozi jesen in zimo pa obravnava poteka celostno – z razbremenjevnjem organizma in podpornimi terapijami.