Bioresonanca Hygeia

Odgovarjamo na najbolj pogosta o bioresonancih in stanjih, ki jih z terapijo obravnavamo. Odkrijte zdravilno moč frekvenc, in energij v vašem telesu.

Kandida

Vas muči napihnjenost? Imate prebavne težave? Ste utrujeni in vas muči splošno slabo počutje? Razlog za tako počutje verjetno tiči v razraščeni kandidi.

Candida albicans je predstavnica gliv kvasovk, ki je do neke mere normalno prisotna v našem telesu in predstavlja sestavni del našega zdravega telesnega mikrobioma. 

V telesu jo najdemo v ustni votlini, črevesju in urogenitalnem predelu. 

Če so mikroorganizmi telesnega mikrobioma v uravnoteženem medsebojnem odnosu, potem je kandida popolnoma nenevarna in naseljuje naše telo na asimptomatski način. Sodeluje pri prebavi hrane in vsrkavanju hranil v našem telesu.

Kaj povzroča prekomerno razraščanje kandide?

Oslabljen imunski sistem, neuravnotežena in enolična prehrana, uporaba antibiotikov in drugih zdravil, obremenjenost s težkimi kovinami, okoljskimi toksini, poškodovane sluznice dihal ali črevesja, stres in ostali zunanji škodljivi dejavniki vplivajo na spremembe v sestavi telesnega mikrobioma in omogočajo prekomerno razraščanje kandide. Velja poudariti, da je kandida oportunističen patogen in izkoristi vsako priložnost v času neuravnoteženega mikrobioma za svojo širitev po telesu.

Pri kandidi velja poudariti, da je pogosta spremljevalka drugih okužb in bolezni – razrast kandide je lahko znak, da se v telesu dogaja nekaj, kar se ne bi smelo in ruši ravnovesje ter potrebuje nadaljnjo obravnavo.

 

Prekomerno razraščanje kandide po sluznicah črevesja in drugod po telesu povzroča različna vnetja, v črevesju pa lahko povzroči pojav prepustnega črevesja, kar lahko privede do prehajanja raznih toksinov, bakterij ali glivičnih spor kandide v krvni obtok.

Na prekomerno razraščeno kandido pomislimo pri:

 • Ekcem, psoriaza, koprivnica in izpuščaji
 • Napihnjenost, bolečine v trebuhu
 • Bolečine v predelu urogenitalnega predela
 • Splošno slabo počutje
 • Občutek, da ste brez energije, bolečine v mišicah in sklepih
 • Težave z zbranostjo, glavoboli, migrene
 • Težave z nihanjem razpoloženja, anksioznost, depresija
 • Alergija na cvetni prah, pršico, živalsko

Zdrav življenjski slog in uravnotežena prehrana sta ključna pri ohranjanju našega zdravja

Zdravljenje prekomerno razmnožene kandide in ostalih glivic poteka celostno z

 • Dieto
 • Sanacijo črevesja
 • Dodajanjem bazičnih mineralov, bazičnimi kopelmi
 • Uživanjem pro in prebiotikov
 • Bioresonanco

Osnova pri ohranjanju zdravja je zdrava in uravnotežena prehrana, ki vsebuje zadostne količine makrohranil, vlaknin, vitaminov, mineralov, polifenolov in raznovrstih mlečnokislinskih bakterij (fermentirana živila – kefir, kislo mleko, probiotični jogurt, kislo zelje, kisla repa, kombucha, vodni kefir…).

Omejimo uživanje predelane industrijske hrane, ki je hranilno revna in bogata s sladkorji in trans maščobnimi kislinami

Hrano pripravljamo iz osnovnih živil – raznolika zdrava prehrana bo poskrbela za raznolik črevesni mikrobiom, ki bo poskrbel, da glivične celice kandide ne bodo uspele priti do hranil, ki bi lahko omogočili njihovo pretirano razmnoževanje.

Za doseganje hitrejših rezultatov lahko telo v času zdravljenja podpremo tudi z bioresonančnimi terapijami. Z nihanji, ki jih prek elektrod pošiljamo v telo, stimuliramo in podpremo organe, da bolje delujejo in se telo laže bori proti glivicam, hkrati pa z invertiranimi valovanji nevtraliziramo delovanje glivic.