Bioresonanca Hygeia

Odgovarjamo na najbolj pogosta o bioresonancih in stanjih, ki jih z terapijo obravnavamo. Odkrijte zdravilno moč frekvenc, in energij v vašem telesu.

Odpravljanje kožnih težav

Se vam pojavljajo akne, suha ali hipersenzibilna koža? Imate težave z dermatitisom ali rozaceo?

 

Ste vedeli, da lahko z bioresonančno metodo poiščemo vzrok vaših težav in ponovno vzpostavimo ravnovesje v vašem organizmu?

Skrb za kožo je izjemno pomembna.  Koža je naš največji organ in v splošnem skrbi za termoregulacijo in izločanje odpadnih snovi iz telesa. S primerno dnevno in nočno rutino nege obraza in telesa, zdravo prehrano in zdravim življenskim slogom koži omogočamo optimalno opravljanje njenih funkcij.

Kožne težave se pogosto pojavijo kot posledica notranjega neravnovesja. Bolezni kože se pojavljajo na obrazu, okončinah ali trupu in so za posameznika zaradi videza in nelagodnega občutka pogosto zelo moteče. Vzrok za kožne bolezni pogosto ostaja neznan, v večini primerov se spremembe blažijo lokalno in ob prenehanju uporabe zopet izbruhnejo.

Najpogostejše kožne bolezni in stanja so

Dermatitis

Koža je vneta, suha, rdeča, srbi in je občutljiva na okoljske dejavnike.

Pojavi se zaradi različnih dejavnikov, in sicer genetike, prekomernega imunskega odziva organizma, alergij, dražečih substanc  (kozmetike, kovin…), okužb ipd.

Pojavlja se na značilnih mestih, obsega pa lahko majhne ali večje površine kože, odvisno od vzroka nastanka.

Atopijski dermatitis oz. atopijski ekcem je kronična kožna vnetna bolezen. Pogosto se pojavi že v otroštvu in je lahko gensko pogojen.

Spremljajo ga pordela, suha in rdeča koža, ki srbi, se lušči in je vneta.

Kontaktni dermatitis je posledica direktnega stika kože s snovjo, ki povzroči alergijsko reakcijo ali draženje. Iz razdražene kože se lahko razvijejo večji izpuščaji in mehurji.

Kontaktni dermatitis pogosto povzroča nikelj v nakitu, kozmetika, detrgenti in mehčalci, konzervansi, barve za lase, gume, rastline (lilija npr.) ipd.

Dishidrotični dermatitis označuje nenaden izbruh rdečice, luščenje kože in pojav mehurjev, predvsem na dlaneh in stopalih. Najpogosteje se pojavi po 40. letu starosti.

Seboroični dermatitis je kronična vnetna bolezen

 kože, ki jo zaznamujejo belorumene luske. Prizadane lasišče, obraz in trup.

 

Manj pogoste oblike dermatitisa in njihovi sporožilci:

Nevrodermatitis – povzroči ga stres

Numularni dermatitis – pojavi se po poškodbi kože z okroglimi vnetimi izpuščaji

Statis dermatitis – pojavi se kot posledica slabe prekrvavitve

Dermatitis neglecta pojavi se kot posledica slabe higiene

Luskavica ali psoriaza

Luskavica je kronična bolezen kože z značilnimi srebrnobelimi luskastimi papulami in luskastimi plaki, ki nastanejo zaradi prekomernega razraščanja epidermalnih keratinocitov v kombinaciji z vnetjem epidermisa in dermisa.

Pojavlja se na lasišču, na komolcih, kolenih, hrbtu, zadnjici, na obrveh, pod pazduho, v dimljah in okoli nohtov. Pojavi se lahko v katerem koli starostnem obdobju, za luskavico pa trpi med 1 do 3 % svetovnega prebivalstva.

Vzrok za nastanek bolezni ni povsem pojasnjen, predvideva se, da je bolezen delno gensko pogojena, na nastanek pa vplivajo tudi dejavniki iz okolja, stres, nekatere okužbe (predvsem s streptokoki), uživanje zdravil in uživanje alkoholnih pijač.

Pri osebah z luskavico imunski sistem ne deluje pravilno.

Klasično medicinsko zdravljenje lažje oblike luskavice zdravi z lokalnimi pripravki, pri obsežnejših oblikah pa oseba prejema sistemska ali biološka zdravila.

Akne

Akne so spremembe na koži, ki pogosto prizadanejo mladostnike, pojavljajo pa se tudi v odrasli dobi. Med dejavnike, ki povzročajo nastanek aken, sodijo hormonske spremembe (v puberteti, v nosečnosti, pred menstruacijo, bolezni endokrinih žlez..), uživanje določenih zdravil, uporaba neprimerne, dražeče kozmetike, nepravilno čiščenje obraza, stres, nekatera živila, nezdrav življenski slog, težave s prebavili..

Ostala kožna stanja, ki jih obravnavamo z bioresonanco in celostnim svetovanjem, obsegajo tudi koprivnico, glivične okužbe kože, nohtov in lasišča, herpes simplex, genitalis in herpes zoster in virusne bradavice.

Napotki za zdravo kožo