Bioresonanca Hygeia

Odgovarjamo na najbolj pogosta o bioresonancih in stanjih, ki jih z terapijo obravnavamo. Odkrijte zdravilno moč frekvenc, in energij v vašem telesu.

Hormonsko neravnovesje

Za vzdrževanje ravnovesja v našem telesu skrbita endokrini (hormonski) in živčni sistem, ki sta med seboj funkcionalno povezana v nevroendokrini sistem. S sosednjimi in oddaljenimi celicami komunicirata preko hormonov, kemijskih in živčnih prenašalcev sporočil. Hormoni uravnavajo številne funkcije v telesu: metabolizem, homeostazo, rast in razvoj, spolno funkcijo, reprodukcijo, cirkadiani ritem in razpoloženje.

S hormonskim neravnovesjem opisujemo nenormalne vrednosti hormonov v telesu. Hormoni vplivajo na vse funkcije v telesu, njihovo neravnovesje pa je lahko kratkotrajno ali kronično

Na hormonsko neravnovesje pomislimo, ko se nam pojavijo težave

Naše telo izloča preko 50 različnih hormonov. Hormoni, ki v največji meri vplivajo na naš organizem so kortizol, estrogeni, progesteron, testosteron in DHEA. Te hormoni posamično in v kombinacijah vplivajo na delovanje našega organizma in se v primeru manjka/prevlade kažejo kot hormonska
neravnovesja: estrogenska dominanca, porušeno ravnovesje estrogena in progesterona in prenizka / previsoka koncentracija androgenih hormonov. 

Hormonsko neravnovesje povzroča:

Hormonsko ravnovesje ohranjamo z zdravim življenskim slogom in uravnoteženo prehrano: